Bu 2 Dev Kripto Para İçin Kritik Gün: Neler Olacak?

Kripto para piyasası kısmi bir toparlama sergiledi. Ancak, lider kripto Bitcoin, 67 bin doların üzerinde kalmayı başaramadı. Lider altcoin Ethereum ise irtifa kaybetti. Bunun yanında bu iki dev için bugün kritik. Çünkü bugün 1,21 milyar dolar nominal değere sahip 18.060 BTC opsiyonunun süresi dolacak. Ayrıca, yaklaşık 0,89 milyar dolar nominal değere sahip 270.441 ETH opsiyonunun da vadesi dolacak. QCP Capitals, BTC ve ETH fiyatlarının düşük seviyelerden toparlanabileceğini öngörüyor.

İki dev kripto para için kritik gün: Opsiyonlarının vade sonu!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin ve Ethereum fiyatları dalgalı piyasa koşullarında ileri geri gidip geliyor. Traderlar, kripto piyasasındaki belirsizliğin ortasında çoğunlukla yeni alım satım yapmaktan uzak duruyor. Ayrıca, traderlar ve yatırımcılar Cuma günü sona erecek 2 milyar doların üzerinde Bitcoin ve Ethereum opsiyonu için hazırlanıyor. Piyasa geçtiğimiz Cuma günü 15 milyar doların üzerinde en büyük kripto opsiyonlarından birine tanık oldu. Bunun ardından, piyasa bazı belirsizlikleri gidermek için 2 milyar doların üzerinde opsiyonun sona ermesini bekliyor.

Bitcoin ve Ethereum için maksimum acı noktaları

Nominal değeri 1,21 milyar dolar olan 18.060’dan fazla BTC opsiyonu, 0,63 put-call oranıyla sona erecek. Maksimum acı noktası 68.000 dolar. Bu da, şu anda Bitcoin üzerinde baskı olduğunu gösteriyor. Zımni volatilite (IV) üzerindeki aşağı yönlü baskının kalkmasına rağmen dalgalı fiyat hareketleri bekleniyor. Traderlar bu hafta BTC fiyatının 70.000 doların üzerine çıkması konusunda olumlu düşünmeye devam ediyor.

Son 24 saatte BTC alım hacmi 10.817 ile 8.076’lık satım hacminden daha yüksek. Put-Call oranı 0,75.
Bu arada, yaklaşık 0,89 milyar dolarlık nominal değere sahip 270.441 ETH opsiyonu, sadece 0,38’lik bir put-call oranıyla sona erecek. Maksimum acı noktası 3.400 dolar. Bu da mevcut fiyat olan 3.287 dolardan daha yüksek. Bu durum, ETH fiyatının maksimum acı noktasının üzerine çıkamaması halinde daha da düşebileceğini gösteriyor. ETH fiyatındaki yönler hakkında daha fazla rehberlik için işlem hacimlerine göz kulak olmak gerekiyor.

Son 24 saatte ETH alım hacmi 155.690 ve satım hacmi 49.100. Call açık pozisyonları put açık pozisyonlarından daha yüksek ve put-call oranı 0,31.

Bitcoin’in son yükselişi piyasada geniş çaplı toparlanmayı tetikledi

QCP Capital analistleri BTC fiyatının 70 bin doların altına düştükten sonra sıkışık bir durumda olduğunu ve her iki yönde de fiyat hareketini katalize edecek yeterli Bitcoin ETF akışı olmadığını söylüyor. Ancak BTC long pozisyonlarına olan talep devam ediyor. Analistlere göre bu, spot Bitcoin ETF girişlerindeki bir miktar yukarı yönlü ivme ile birlikte BTC fiyatını destekleyecektir. Hatta BTC’yi hafta sonuna kadar 70 bin doların üzerine çıkarma ihtimali de var. ETH/BTC 0,05’in altına indikten sonra kritik bir destek seviyesini test etti. ETH call’lerde büyük satışı devam ediyor. Bu da, hacimleri düşürüyor ve ETH fiyatı üzerinde bir miktar aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

Bitcoin halving yaklaşırken ETH/BTC şu anda 2 yılın en düşük seviyesinde. Analistler hala bu seviyelerden bir sıçrama bekliyor. Ancak olası daha fazla düşüş için tetikte olmakta fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Taksim escort